Заощаджуємо на обшивці бані вагонкою: що врахувати

При будівництві і ремонті завжди є матеріали і послуги, на яких можна заощадити. Що стосується облаштування бані, то тут можна досить непогано скоротити бюджет на обробці вагонкою. Для цього, звичайно, необхідно вивчити чимало інформації.

Панорамная сауна под ключ в селе Гатне со стеклянными стенами

У цій статті ми розповімо, як обшити баню або сауну вагонкою і при цьому не витратити багато грошей:

  1. Поєднуйте вагонку різної довжини. Чим довше панелі, тим дорожче їх вартість. Комерційна довжина ламелей варіюється від 1,5 до 3 м. Щоб заощадити, комбінуйте вагонку різних розмірів.
  2. Використовуйте різні породи дерева. Найдешевшим матеріалом є вагонка з деревини хвойних порід. Такий матеріал можна застосувати в мийній кімнаті, а також в передбаннику. Для парної хвоя також підійде, але тільки в тих місцях, де вагонка не буде стикатися з тілом. Для лежаків і стіни близько полиць використовуйте листяні породи (липа, вільха).
  3. Обирайте різні сорти вагонки. Крім породи деревини, здешевити обробку можна ще й за допомогою вибору різних сортів. Парну краще обшивати вагонкою вищого сорту – тут вкрай важливі експлуатаційні характеристики. А ось в кімнаті відпочинку без проблем застосовуються панелі 1-го або 2-го сорту.
  4. Використовуйте альтернативні варіанти. Наприклад, в мийній для обробки можна застосувати недорогу плитку або вагонку з пластика.
  5. Утепліть приміщення. Звичайно, спочатку витрати на утеплення здадуться занадто високими. Але потім ви точно оціните результат.
  6. Зробіть обробку своїми руками. Це ще один спосіб заощадити кошти і не витрачатися на майстрів.

Але якщо ви все ж не готові заощаджувати на фахівцях, наша компанія «ПроектСервсіКом» готова вам допомогти. Ми складемо кошторис проекту, підберемо матеріали і запропонуємо варіанти, щоб оптимізувати витрати.

Підпишіться на нашу розсилку

Продаж будматеріалів та обладнання для лазень, саун та хаммам, оптом та в роздріб