Баня в будинку або окремо стояча на території: особливості, плюси і мінуси

Проектуючи приватний будинок, багато власників замислюються над облаштуванням бані. Варіантів реалізації парної два – можна зробити прямо в будинку або побудувати окрему споруду на території. Безумовно, все залежить від особистих переваг. Однак необхідно все зважити, розписавши всі переваги і недоліки. Цим ми і займемося в нашій статті.

 

Облаштування бані в будинку

Таке рішення не зовсім звичайне, але досить зручне і економічно вигідне. І ось чому:

Все в одному

Для бані в будинку передбачають прибудову або приміщення в підвалі. При цьому не потрібно прокладати окремі комунікації. Та й будівельних матеріалів потрібно набагато менше.

Зручно користуватися

Коли баня знаходиться в будинку – це комфортно, особливо в холодні місяці. На вулиці холод, сніг, дощ, а ви зробите пару кроків – і вже грієтеся в бані.

У чому мінуси?

Але не все так гладко з облаштуванням парної в приватному будинку. При будівництві виникнуть деякі технічні моменти, які можуть викликати складності:

Димохід. Якщо ви віддасте перевагу дров’яній печі, то тут не обійтися без димоходу. Також слід пам’ятати, що його потрібно буде регулярно чистити від нагару.

Гідроізоляція. Без надійної гідроізоляції експлуатація бані буде неможлива. Адже парна – це підвищене джерело вологості. Тому, щоб уникнути утворення грибка та інших мікроорганізмів в прилеглих кімнатах, фундамент, стіни і стеля парилки повинні бути надійно захищені.

Теплоізоляція. Для збереження тепла в парній необхідно провести якісну теплоізоляцію. Сьогодні є маса утеплювачів з різними експлуатаційними та технічними характеристиками.

Вентиляція. Один з ключових моментів, який потрібно серйозно продумати. Від того, наскільки грамотно спроектована і встановлена ​​система вентиляції, буде залежати не тільки комфорт процедур, а також ваша безпека і термін служби парної.

Баня на ділянці

Окремостояча баня – це класика. Тому якщо на території вашого будинку є місце під парну, треба будувати! Такий варіант не має мінусів – одні переваги.

Ще один будинок

Сучасні лазні можна спроектувати таким чином, що тут буде не тільки парилка, кімната для відпочинку та басейн (або просто душ), але ще й кухня, кімната для більярду, спальня. При необхідності приміщення можна використовувати як гостьовий будинок.

Функціональність

А ще проект бані може включати в себе наявність хозблока, майстерні, котельні. Таким чином в будинку буде більше місця і менше шуму від обладнання.

Абсолютна свобода

Облаштовуючи баню на ділянці, ви можете не переживати, що відпочинок і проведення процедур будуть заважати іншим домочадцям. Це вкрай важливий фактор, особливо якщо ви любите запрошувати гостей.

Де б ви не вирішили облаштувати парну, наша компанія «ПроектСервсіКом» допоможе вам з реалізацією проекту!

Підпишіться на нашу розсилку

Продаж будматеріалів та обладнання для лазень, саун та хаммам, оптом та в роздріб