Ефективність турецького хамаму для схуднення

Східні жінки славляться своєю шкірою. Один з їх секретів – банний ритуал, в який входить відвідування парної і спеціальний масаж. Такі процедури допомагають не тільки зробити шкіру оксамитовою і пружною, а й скинути зайву вагу. Про особливості відвідування турецького хамама ми розповімо в нашій статті.

Фото готового хамама в Конча Заспа, будівництво хамам під ключ

Що таке хамам і в чому його користь для схуднення?

Перші хаммами з’явилися ще в 7 столітті. Ідею турки взяли в арабів, а ті, в свою чергу, у римлян. Кожен з народів удосконалив парну під свої традиції. Для турків лазня стала місцем для очищення душі і тіла. Традиційний хаммам складається з: технічного приміщення, де розміщують систему нагріву і парогенератор; гарячої кімнати (харарет); кімнати відпочинку (іликлик) і душа з роздягальнею (джамекян).

Процедури в хаммамі проходять при температурі 40-55°C, вологість при цьому становить 90-100%. Такий мікроклімат сприяє швидкому потовиділенню і відкриттю пір. Тому хаммам одне з кращих місць для проведення різних пілінгів, обгортань і масок. А рясний вихід поту виводить разом з собою сіль, яка затримує рідину. У деяких людей саме рідина є причиною зайвих кілограмів.

Турецький масаж в боротьбі із зайвою вагою

Масаж – невід’ємний атрибут при відвідуванні хамама. Його проводять в декілька етапів:

  • Перед масажем потрібно, щоб тіло було добре прогріте. Для цього необхідно провести в парній 30 хвилин.
  • Після того, як шкіра розпарилася, роблять пілінг за допомогою жорсткої рукавички. Така процедура допомагає прибрати відмерлі частинки шкіри і підготувати тіло до подальших дій.
  • Далі слідує мильний масаж. Для цього робиться розчин з мила і оливкового масла (можна використовувати різні ароматичні олії). Після цього тіло покривають мильною хмарою і приступають безпосередньо до масажних рухів. Процедура триває близько 30 хвилин.
  • В кінці тіло оббризкують гарячою, а потім холодною водою
  • Після масажу слід розслабитися і поповнити водний баланс, традиційно в турецькій лазні п’ють трав’яний чай.

Масаж покращує циркуляцію крові, сприяє прискоренню метаболізму і швидкому виведенню шлаків. Після всіх процедур в хаммамі шкіра придбає красивий колір і рівний рельєф. А при регулярному відвідуванні ви помітите, що контури вашого тіла стануть більш чіткими.

При цьому хаммам – це не тільки відмінний засіб для схуднення. Турецька лазня сприяє зняттю втоми, дарує відчуття розслабленості і блаженства.

Підпишіться на нашу розсилку

Продаж будматеріалів та обладнання для лазень, саун та хаммам, оптом та в роздріб