5 корисних напоїв для бані

Російська баня – місце для відпочинку і оздоровлення. У парильні організм людини втрачає чимало рідини, і щоб відновити баланс, необхідно багато пити. У цій статті ми розповімо про напої, які втамовують спрагу і благотворно впливають на здоров’я.

 

Зелений чай

Один з найбільш корисних напоїв, який рекомендують пити після банних процедур. Отримують зелений чай з молодого листя, після чого їх висушують, не піддаючи ферментації. Таким чином чайний лист зберігає не тільки свій колір, але і максимум користі. Зелений чай знімає втому, надає бадьорості, стимулює обмінні процеси в організмі, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і кровоносних судин. Напій можна вживати як теплим, так і холодним (але не крижаним!).

Чай з брусничного листя

Листя брусниці є найціннішим лікарським засобом. Такий чай корисний для відновлення гормонального балансу, вирівнювання емоційного стану, лікування циститу, панкреатиту, гастриту із зниженою кислотністю. Для приготування знадобиться 1 ст. ложка сухого листя і 400-500 мл окропу. Настоювати чай необхідно протягом 6 годин.

Чай з липи і малини

Ароматний напій, який застосовують при застуді. Тандем парилки і чаю швидко позбавить вас від перших симптомів. Липовий цвіт і малина мають потогінну і сечогінну дію, виводять з організму токсини, надають антисептичну дію. Щоб приготувати такий чай, потрібно взяти по 1 ст. ложці листя малини і квіток липи, залити їх 400 мл крутого окропу і поставити на слабкий вогонь на 15 хвилин, а потім процідити.

Ягідний морс

Розповідаючи про кращі напої для бані, не можна не згадати про морс. Це прохолодний напій, який роблять з натурального ягідного соку, а потім розводять з водою. Його готують з смородини, вишні, журавлини, брусниці. Для смаку додають мед або цукор, м’яту, лимон. Морс – справжнє джерело вітамінів – він підвищує імунітет, заряджає енергією, нормалізує роботу травного тракту.

Яблучний квас

Ще один напій, який добре використовувати в парній – квас з яблук. Однак його приготування заняття досить клопітке, тому для бані краще тримати завжди приготований квас в холодильнику. А якщо вам пощастить купити готовий натуральний напій, не пропустіть такий шанс, так як це смачно і дуже корисно. Яблучний квас чудово втамовує спрагу, допомагає відновитися після хвороби, покращує настрій, додає сили і бадьорості.

Після банних процедур обов’язково відновлюйте водний баланс. Сподіваємося, наша стаття допоможе зробити ваші походи в парну ще більш корисними і смачними!

Підпишіться на нашу розсилку

Продаж будматеріалів та обладнання для лазень, саун та хаммам, оптом та в роздріб